Kloostertafels

Kloostertafels winnen de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Tafels hoeven tegenwoordig namelijk niet meer bescheiden te zijn. Kloostertafels hebben een unieke uitstraling en beschikken over een opvallend contrast, vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor deze prachtige houtsoort. Kloostertafels zijn van een uiterst robuuste soort hout, maar zijn tegelijkertijd enorm stijlvol. Het is goed mogelijk dat u nog nooit van kloostertafels heeft gehoord, want dit meubel komt ook voor onder de noemer kasteeltafels. Deze naam verwijst naar de Middeleeuwen, want toen al bestonden deze tafels.

Een kloostertafel valt zogezegd op aan zijn robuuste en massieve uitstraling, maar is tegelijkertijd enorm sfeervol. De tafelbladen blijven vaak niet beperkt tot doorsnee afmetingen, maar zijn vaak langer dan twee meter. Kloostertafels kunnen soms wel vijf meter lang zijn, afhankelijk van de wensen van de koper. Een ideaal gegeven om met een groot gezin aan te eten, te lezen, een gezelschapsspelletje te spelen of een krant of tijdschrift door te nemen. Ook valt een kloostertafel op aan haar dikke poten, een dik tafelblad en de tussenbalken, die de tafel naast een hoge stabiliteit ook een stoere uitstraling geeft.

Een misvatting is dat kloostertafels gemaakt worden van kloosterhout. Kloostertafels zijn namelijk te krijgen in verschillende houtsoorten, vaak eikenhout. Daardoor krijgt iedere tafel zijn eigen stijl. Ook door verschil in afwerking krijgen kloostertafels een uniek uiterlijk. Het is bij een kloostertafel belangrijk om een keuze te maken voor bijpassende eettafelstoelen. Dat geeft de kloostertafel een mooi totaalaanzicht en zorgt ervoor dat gasten opkijken naar uw unieke tafel.

Een ander bijkomend voordeel aan kloostertafels is het feit dat het niet alleen als eettafel dienst hoeft te doen. Mocht u veel waarde hechten aan een mooie tafel voor in de tuin, waar u met veel familieleden kunt aanschuiven, dan is een kloostertafel ook een geschikte optie. Door een robuuste uiterlijk past het vaak uitstekend in de buitenomgeving en de grote afmeting zorgt ervoor dat er veel gezinsleden om de tafel passen. Een kloostertafel is daarom een uitstekende optie voor in de tuin. Om heerlijk aan te barbecueën met het gezin of om urenlang aan te genieten tijdens zwoele zomeravonden.