Kloostertafel eettafel

Kloostertafel als eettafel

Een kloostertafel als eettafel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tegen betaalbare prijzen bieden wij kloostertafels, waarmee u voor een prachtig meubel zorgt in uw inrichting. Een kloostertafel kenmerkt zich door zijn sterkte stabiliteit, vanwege zijn massieve tafelblad, dikke poten en vaak ook zijn tussenbalken. Een kloostertafel is lang niet bij iedereen bekend, omdat hij enkele jaren geleden nog amper voorkwam in keukens. Tegenwoordig wint een kloostertafel als eettafel steeds meer aan populariteit. De tafel komt ook vaak voor onder de naam kasteeltafel. Dit heeft twee redenen. Allereerst vertonen enkele kloostertafels gelijke uiterlijke kenmerken met kastelen en ten tweede werden kloostertafels al gebruikt in de Middeleeuwen. Daar heeft hij zijn ruwe karakter en uiterlijk ook aan te danken.

Grote afmetingen

Kloostertafels komen voor in allerlei soorten en maten. Een kloostertafel kan dienst doen als salontafel of als buitentafel, maar hij verschijnt het meest in de vorm als eettafel. De voornaamste reden hiervoor is de afmeting van de kloostertafel. De tafel kenmerkt zich namelijk door zijn grote afmetingen. Eettafels kloostertafels komen namelijk veelvuldig voor met een lengte van drie of vier meter. Vooral voor grote gezinnen is dit een geschikte oplossing, maar ook als u de voorkeur geeft aan een lange tafel, dan is een kloostertafel als eettafel iets voor u.

Een gevarieerd aanbod

Een kloostertafel heeft doorgaans een robuust en sterk uiterlijk, maar door de verschillende soorten van afwerking hoeft het geen ruwe tafel te zijn. Ook komen kloostertafels als eettafel voor in meerdere houtsoorten. Vandaar dat het aanbod in kloostertafels behoorlijk gevarieerd is. Als u op zoek bent naar een ruime, unieke en betaalbare kloostertafel, bekijk dan in alle rust ons aanbod en zoek een kloostertafel uit die aan uw wensen voldoet. Met een kloostertafel zorgt u er bovendien voor dat u de komende jaren niet opzoek hoeft naar een andere tafel. Door de sterkte en de hoge stabiliteit van de kloostertafel gaat hij jarenlang mee, waardoor u voorlopig gegarandeerd goed zit.